ADD-De-Demer-logo
Vandersanden-Bricks
Runnerslab
Bioracer
orbix
Kwadro
Kal
Fiscaplus
Belfius

data  Wedstrijdverslag LCC Neerpelt/Bokrijkrun
user  Schepers Frank  12/11/2018

Enkel Arno Teuchie van de groep van Coach Frank had cross gisteren. Hij finishte 10de tijdens de LCC manche van Neerpelt. Wedstrijd progressief opgebouwd gaf hem een veel beter gevoel dan verleden week in Tongeren. Op naar de volgende uitdagingen.
Uitslag

Manuela Soccol mocht van trainer Tim, na een lange revalidatie, deelnemen aan de 10km van de Bokrijkrun. Zij finishte als 1ste vrouw net onder de 38'. Het ergste leed is geleden en het loopplezier is zeker terug. Ook voor haar staan er nog genoeg uitdagingen op het programma.
Uitslag
 

 

data  Runfastic Zolder
user  Stevens Christophe 2/11/2018

Op woensdagavond 31 oktober 2018 vond de 2e editie plaats van RunFastic op het Circuit van Ter Laemen Zolder.
Christophe Stevens is momenteel aan het pieken en deed een gooi naar een mooie podiumplaats. Toen net vr het startschot Raf Clerinx op dezelfde afstand (4km=1 ronde) kwam opdagen, schatte hij zijn kansen wat minder in.

Maar niets was wat het leek. Onze ADD atleet liep met zijn slicks een wedstrijd aan een tempo die niemand kon volgen en kwam als allereerste over de streep.
"Dit parcours ligt me geweldig. In het tijdperk dat ik nog wielrenner was, won ik op ditzelfde circuit mijn allereerste medaille in 1999. De cirkel is rond zou ik zeggen, want deze overwinning is ook raar genoeg mijn eerste wedstrijd waar ik als algemeen winnaar finish. Op andere loopcriteria of stratenlopen werd ik al vaker eerste van de leeftijdscategorie, maar deze deed echt deugd. Op de vooravond van Allerheiligen draag ik deze overwinning dan ook graag op aan onze dierbare overledenen." - aldus Christophe.
Uitslag

 

data  Weekendverslag wedstrijden
user  Schepers Frank  15/10/2018

Topdag gisteren voor Michaela Kondasova tijdens de marathon van Eindhoven. Ze verbeterde zich met meer dan 6min naar een schitterende eindtijd van 3.04.55 en dit met toch wel regelmatig een stevige wind. Perfect ingedeeld finishte ze als 13de dame overall, 2de bij de V35 overall.
2018-Mica-Marathon-Eindhovenkl

 Prachtige dag en dik verdiend 8 weken na haar deelname aan de marathon van Maastricht.
Wie zich ook verbeterde was Robbe Vandebosch. In zijn laatste 800 verleden week zondag in Naimette zette hij praktisch solo 2.13 neer. Mooie afsluiter. Op naar de crossen nu.

Als onderdeel van de Victors Cup stond gisteren de Turbinekesrun in Montenaken gepland. 4 Atleten van Coach Frank namen deel. Op de 7 km finishte Lode Raskin als 12de algemeen (2de M45), op de 13 km behaalde respectievelijk Pieter Swennen de 7de plaats (3de Sen), Kevin Beusen de 8ste plaats (4de M35) en tenslotte Luc Nassen de 11de plaats (1ste M55)

 

data  Kampioenschap v Vlaanderen te Merksem
user  Christophe Stevens 25/09/2018

Christophe Stevens deed een Zilveren dubbelslag in Vlaanderen en 2x de Provinciale Titel. Zowel op de 200m als de 400m Masters 35+

De 200m vertrok met een stevige tegenwind. Maar de herwonnen goede vorm bracht hem naar een scherpstelling van zijn eigen clubrecord. Hij ruilde een 25.78 in voor een 25.61!

Zoals zo vaak moest Christophe op de 400m de duimen leggen voor fenomeen Egwin Vanminnebruggen (AVKA). De spurt voor de 2e plaats was wel een ware thriller. Hij moest een dikke 10m dichtlopen op Dudley Van Holderbeke (STAX) in de laatste rechte lijn voor het zilver. Maar op karakter door de verzuring heen, erop en erover! 55.64. De weersomstandigheden lieten geen toptijd optekenen.

Proficiat aan alle Limburgse toppers van ADD, ATLA, ACA en AVT!
#ADD #KvV #PK201

Volledige uitslag
 

 

data  Wedstrijdverslag Malaga en Terrasjogging
user  Schepers Frank  17/09/2018

Terwijl Patrick Vandebosch aankwam in Malaga op zondag 09 Sep, om deel te nemen aan het WK masters, liepen een 6-tal atleten van de groep van Frank de Terrasjogging in Bilzen. Op de 5km finishte Tom Partoens als 6de, onmiddellijk gevolgd door, een stilaan terug op niveau komende, Kenny Bertels als 7de. Lode Raskin liep als 15de binnen. Bij de 10km finishte een ijzersterke Luc Nassen (had ook hoge ogen kunnen gooien in Malaga) als 3de gevolgd door Kevin Beusen als 6de. Prima resultaten. Brecht Nassen, nog volop spierpijn van een pure snelheidstraining hield het verstandig op een duurloop en finishte als 19de.

Ondertussen in Malaga won Patrick Vandebosch, na zijn goud op woensdag op de 5000, verleden zaterdag zijn reeks in de 1500m. Tijdens de finale op zondagvoormiddag had Patrick niet meer de nodige power in de benen. Hij moest zich tevreden stellen met een 8ste plaats in een finale die gekenmerkt werd door duwen en trekken en een voor hem open gereten spike. Toch nog een mooi laatste ronde van ongeveer 63. Eindtijd 4.19 Hoofdoel, de 5000 bereikt, en een schitterende ervaring rijker.
 

 

data  Wk Atletiek te Malaga
user  Schepers Frank  13/09/2018

Prachtige en memorabele overwinning voor Patrick Vandebosch gisteren op het WK Masters 5000 M50 in Malaga. Uitgekookt ging hij op 200m van de finish de spurt aan met 2 resterende concurrenten, een Brit en een Portugees om die overtuigend achter zich te laten. Eindtijd 15.47. Heel sterk staaltje van inzet, karakter, passie en intellegentie

 

data  PK Estafetten 2/9 te Lanaken
user  ADD 3/09/2018

Wat een fantastisch PK aflossingen voor het ganse ADD team; massale opkomst, zeer spannende wedstrijden, uitbundige teamspirit en gigantische inzet.
Genieten voor iedereen die aanwezig was.
2018-PK-estafetten-lanaken

Hier even op een rijtje de resultaten;
- 57 ADD ploegen, waarvan 15 met podium, onderverdeeld als volgt;
- 7 Gouden medailles
- 5 Zilveren Medailles
- 3 Bronzen medailles

Top sportieve ADD-dag voor iedereen die aanwezig was; van atleet tot coach en supporters.
Dank aan iedereen!

 

data  Wedstrijdverslag weekend
user  Schepers Frank  5-6/08/2018

Wat een weekend voor mij als coach. Echt 1 om in te kaderen. Zonder onze 2 gekwetsten Dorien en Manuela (jazeker kleine jij hoort nog bij de groep als gast) ben ik enorm fier op wat ik dit weekend al dan niet live heb mogen meemaken.
Het begon zaterdag in Lokeren met 2 knallers tijdens het BK 10km op straat. Goud bij de M55 voor Luc Nassen en bij de M50 voor Patrick Vandebosch. Daarbij nog een knappe 9de plaats bij de M35 voor Kevin Beusen. Dat het er heet was, heel heet hoef ik jullie niet te vertellen. Toch heb ik geen moment gezeur ivm die warmte gehoord, gewoon gaan en het beste van jezelf geven.
's Avonds was er dan een late 3000 voor Tom Partoens in Kessel-lo die zonder hulp van een ploegmakker zijn PR evenaarde 9.42, niet te vergeten dat er toch wel een pittige wind stond.
mika-71

Dan gisteren zondag een nieuwe klapper. Mica Kondasova liep in teamverband met een ploeg van Decathlon Hasselt de marathon tijdens de Iron Man in Maastricht. Ik moet eerlijk zijn, moest het een individuele marathon geweest zijn had ik ze niet laten starten met deze hitte. Nu kon ik moeilijk hun sympathieke ploeg dit aandoen. Maar wat een karakter van Mica, ze was goed getraind en goed voorbereid en we hadden gemikt op 3.20. Haar eindtijd van 3.18.49 was erg sterk. Dit verdient mijn allerdiepste respect.
In de voormiddag was er dan nog een mooie prestatie van Lode Raskin die de koelte in een vroege 6km in Stokkem opzocht. Hij werd knap 3de algemeen.

Laat dit weekend een opsteker zijn voor al diegenen die nog effe op zoek zijn naar hun beste vorm. Dit moet jullie vertrouwen en een mentale boost geven dat we met de juiste aanpak nog veel sportief plezier zullen beleven

 

data  Wedstrijdverslag weekend
user  Schepers Frank  28-29/07/2018

Gisterenmorgen nam Lode Raskin deel aan de bosloop in Gerhagen. Bedoeling was er een stevige training van te maken zonder voluit te gaan. Lode finishte op de 8.4km als 11de in 33.29

In de latere namiddag liepen Patrick Vandebosch, Brecht Nassen en Tom Partoens in een winderig en warm stadion de Veen te Heusden de 3000. Patrick kon zijn wagonnetje aanhangen aan een jonge senior van de lokale club en finishte, hard werkend in 9.15 Brecht nestelde zich in het 2de groepje en met een knappe laatste ronde (ongeveer 64) werd hij 3de in 9.32 Tom liep heel de wedstrijd alleen tegen de beukende wind maar bleef toch maar een 10-tal seconden boven zijn PR, eindtijd 9.53

Verleden woensdag al profiteerde Kevin Beusen van zijn verlof aan zee om de beachrun over 5.3 km in Koksijde mee te doen. Hij werd hier 10de in 20.03
 

 

 

data  Dwars door Hasselt
user  Schepers Frank  29/10/2018

10 atleten van groep Frank in actie gisteren tijdens Dwars door Hasselt.

1. Op de 5 km finishte een steeds beter wordende Kenny Bertels als 6de, kort gevolgd door de jonge Robbe Vandebosch als 9de
2. Op de 10km was er, door het onsportieve gedrag van 1 van de deelneemsters, een erg ontgoochelde Mica Kondasova aan de finish. Mica liep als 3de vrouw toen er op enkele honderden meters van de finish iemand vanuit het publiek richting finish liep. Betrokkene was wel gestart, waarschijnlijk uitgestapt om dan op die manier de 3de plaats van Mica af te nemen. Daardoor werd Mica niet op het podium toegelaten. Vandaag is de bedriegster uit de uitslag gehaald maar het leed is geschied. Doodjammer dat zo iets kan gebeuren.
3. Bij de mannen enkele mooie resultaten op diezelfde 10km. Patrick Vandebosch 4de, Ruben Max 7de, Luc Nassen 10de, Tom Partoens 12de, Kevin Beusen 14de, Piet Crommen (conditionele achterstand na heupblessure 21ste) en tenslotte Lode Raskin 34ste.
Uitslagen
 

 

data  Kerkenloop Kortessem
user  Schepers Frank  22/10/2018

Op hetzelfde moment was er in Kortessem de eigen organisatie. Van de groep van Coach Frank vonden we 6 atleten terug in de uitslag.
- Op de 5km, knappe 4de plaats voor Tom Partoens, 6de  voor Kenny Bertels en 10de voor Lode Raskin
- Op de 13km opnieuw sterke prestatie voor Luc Nassen als 3de. Kevin Beusen mocht van de Coach niet vol gaan, hij werd 12de en tenslotte Pieter Swennen, die deze week deelneemt aan de traditionele 24u loop tussen de studenten verenigingen van Leuven en daardoor Kortessem als training opnam, op de 70ste plaats.
Uitslag
 

 

data  Relais Gent Cross Cup
user  Schepers Frank  22/10/2018

Schitterend weer, perfecte organisatie en meer dan 1000ploegen voor de eerste cross van het seizoen, zijnde de Relais in Gent, onderdeel van de Cross Cup. ADD had 2 ploegen, zowel bij de Dames Senioren als bij de Heren Senioren. De dames met Sara Wagemans, Tijtgat Marie en een heroptredende Lotte Scheldeman finishten midden in het pak op een verdienstelijke 34ste plaats op 71 ploegen. Bij de heren bestond de ploeg uit Ruben Max, Patrick Vandebosch en een tevens heroptredende Dieter Kersten die nog niet voluit mocht gaan van trainer Tim Moriau. Heel veel gedrum en valpartijen aan de start waardoor het voor Ruben Max een huzarenstuk werd om zijn huidige form te laten zien. Hij bleef een beetje op zijn honger zitten en gaf de stok als 51ste door. Patrick moest dan knokken tegen al dat jong geweld maar kon toch een 5-tal plaatsen goed maken, Dieter maakte het dan af, zonder te diep te gaan. Ploeg finishte 37ste op 104 ploegen.
Uitslag

 

data  Weekendverslag wedstrijden
user  Schepers Frank  30/09/2018

1. Gisteren vond in Brussel de grootste aflossingsmarathon ter wereld plaats, de Ekiden. Met 6 lopers de 42.195 overbruggen. Het 6-tal Pieter Swennen, Gijs Hubrechts, Tom Partoens, Bram Eeckhout, Kenny Bertels en Ruben Max liep naar een onverhoopte 7de plaats algemeen (5de club) in een nieuw CR 2u23.34 Een fantastische onvergetelijke prestatie.
2. Luc Nassen en Kevin Beusen speelden een thuismatch tijdens de Ambiorix run en hoe. Luc behaalde met bravoure de overwinning op de 10km. Kevin liep (ondanks zware en lange werkdagen) een voortreffelijke wedstrijd en finishte 5de in een voor hem besttijd op de 10 op straat, 35.15 Knap, knap
3. Mica Kondasova, in volle voorbereiding op de marathon van Eindhoven binnen 2 weken, liep een heel stuk onder haar marathontempo naar een mooie 2de plaats tijdens de 10mijl van de Maasrun Eindtijd 1.07.22 Nog 2 zware trainingen en dan taperen voor de grote dag.
4. Tussen al dit geweld was er ook nog onze voorzitter die in kleuren van de nationale ploeg geselecteerd was voor de masterinterland M40/50 Belgi, Frankrijk, Duitsland in Rehlingen (Duitsland). Hij viel tijdens de 5000 alleen tussen  2 groepjes, de 40-jarigen vertrokken te snel, zijn categorie was te traag. Vrijwel geheel alleen finishte Patrick niet ver van zijn per. 15.52 als 5de
 

 

data  Vlaams kampioenschap te Merksem
user  Schepers Frank  23/09/2018

Gisteren was het tijd voor de Masters om hun Vlaams Kampioenschap (tevens Provinciaal Kamp) af te werken in Merksem. Kersvers wereldkampioen M50 5000, Patrick Vandebosch had 2km stevig tempo nodig om zijn enige belager af te schudden. Hij finishte in een stevige 16.05.
Mooie wedstrijd voor Tom Partoens die met een PR van 6 sec de zilveren medaille op het Vlaams binnenhaalde bij de M40 in 16.34. Lode Raskin werd Provinciaal kamp bij de M45 in 18.20
2018-Vlaams-kampioen-Patrick-Vandebosch

 

data  PK Estafetten 2/9 te Lanaken
user  Christophe Stevens 03/09/2018

Sweet Nectar of Life!

Gisteren was ADD massaal present op de ATLA-atletiekpiste van Lanaken waar het PK aflossingen plaatsvond.
Als Master hield ik onze leeftijdscategorie extra goed in de gaten. Als atleet en eerste supporter!
Onze intussen goed geoliede 4x400-motor met Nico Vanrusselt, Geert Wintmolders en Kevin Beusen ging op zoek naar goud, na een zilveren plak in 2017. Ons ADD kwartet liep een voortreffelijke race, Ralf Buntinx ook trouwens... en het kwam tot een ware thriller in de finale. Mits mijn huidige conditie wat te wensen over liet van een recente knieblessure, heb ik de race tactisch moeten aanpakken als slotloper. Ik wilde niet dezelfde fout maken van in Diepenbeek vorig jaar. Peter Segers liep met de handrem half op, wat mij toevallig goed uitkwam. Ik heb lang geduld moeten hebben!!' Maar vanuit zijn kielzog forceerde ik de ultieme demarrage vanop de 100m-lijn die tot aan de finish stand hield. Het prima werk van mijn maten afgemaakt en het heeft ons de titel opgeleverd. In het hol van de leeuw weliswaar, tegen 3 ATLA-ploegen . Soms doen die gouden spikes hun werk wel op de n of ander manier.
Heerlijk voor mijn dochter dat ze hiervan getuige mocht zijn!
Onze nieuwelingenploeg van de Masters Dames 4x100m met Ilse Bruninx, Sofie Bruninx, Chris Wirix en Chantal van Oosterwijck werden onverhoopt Limburgs kampioen! Nu ja... nieuwe ADD-ploegen boeken meestal succes eh.. Super, dames!
Ook voor de 4x800 Masters Dames (Chantal, Mieke Gorissen, Larissa Vanherle en  Isabel Sluijsmans) mochten met de Provinciale titel terug naar Tongeren!

Voor de 4x200m deden we beroep op kersvers Belgisch kampioen 10km op de weg Luc Nassen. Kevin, Geert en ik vervolledigden een extra ingericht team van coach Gilbert Simal. Hier heeft iedereen weer top gelopen. Amai! Wat een snelle benen! Maar de gezamenlijke 4 paar topspurtbenen van onze vrienden van AVT waren een koppel honderdsten sneller! Een zwerm killer bees zijn het! Ronny Fille, Tom Vanderbiesen en Wim Corvers... Knappe wedstrijd en ultra spannend tot aan de finish!

Als apotheose en kers op de taart keek iedereen uit naar het duel tussen ATLA en ADD op de Masters 4x1500m. Luc, Tom Partoens, Frank Bollen en Patrick Vandebosch konden na een onwaarschijnlijk spannende inhaalrace een zeer sterke ATLA-ploeg de kop indrukken. HE-LE-MAAL AF!!!
Proficiat aan alle deelnemers en ploeggenoten, want we hebben ervan genoten!
#ADD
 

 

data  ADD Sportieve familienamiddag en BBQ
user  ADD  25/08/2018

Met veel plezier in de namiddag en een smakelijke afsluitende BBQ in de vooravond kijken we met genoegen terug naar een geslaagde ADD club activiteit.

Dank aan alle aanwezigen en de vrijwilligers om hier een succes van te maken.

Foto's zijn terug te vinden: Facebook

 

data  Wedstrijdverslag weekend
user  Schepers Frank  20/08/2018

Nadat Lode Raskin verleden dinsdag als 9de eindigde bij de stratenloop in Bocholt, finishte hij verleden zaterdag als 3de M45 tijdens het LK 10000 in 38.32. Nu volgt voor hem effe vakantie. Zaterdagavond dan trok vader en zoon Vandebosch naar de meeting in Lier. Omdat Robbe een PR liep op de 800 in 2.15 was vader Patrick moreel verplicht hetzelfde te doen op de 5000. Het harde werk werd beloont en Patrick haalde de finish in 15.44, knap van beiden, zeker van Robbe die zijn eerste zomerwedstrijd liep na een voetblessure.
Bij de Championloop in Valmeer op zaterdag kregen we Piet Crommen aan de start bij de 5.5km. Hij groeit stilaan naar zijn beste vorm en werd 2de in 18.40.
Op de 10km een 2de en 4de plaats voor Luc Nassen en Kevin Beusen respectievelijk in 34.38 en 35.24.Mooi, mooi. Beiden atleten zagen we dan ook 's anderendaags aan de start in Gotem. .
Brecht Nassen won daar de 5km in 16.28, een echte opsteker, Luc finishte 3de in 17.00, Kevin 5de in 17.19 en Kenny Bertels 7de in 18.18. Bij de 10 dan Ruben Max op de 4de plaats in 35.32 en Mica Kondosova, op trainingstempo, als 3de vrouw in 49.53. Voor haar begint vandaag de voorbereiding op de marathon van Eindhoven, half oktober.
 

 

data  Nacht van de vriendschap te Mol
user  Schepers Frank  11/08/2018

Ondanks een zwaar trainingsblok met veel kwaliteit en veel volume liep Patrick Vandebosch, als voorbereiding op het WK Masters, een stevige 2000, zaterdagavond in Mol. Eindtijd 5.57 tussen een hoop jong geweld.

Uitslag
 

 

 Vorige                                               Volgende

Last update 19/12/2018 

 

Secretariaat: 3700 Tongeren Sint Geertuistraat 158 - T: 012/241544 - add@val.be

GVSW-webdesign